wintersport
De winter komt er alweer aan, tijd om tussen alle drukte van school en bijbaantjes er eens lekker tussenuit te gaan. Een paar daagjes wintersport is daar de ideale gelegenheid voor. Maar waar moet je allemaal aan denken?

 1. Wees goed voorbereid

  Als je nu wat tijd en energie steekt in de reis van je dromen heb je niet alleen voorpret, maar geniet je er straks nog meer van. Voor zo’n reis valt best veel te regelen. Je kunt de taken onderling verdelen, maar sommige dingen moet je ook zelf doen. Denk aan het afsluiten van een reisverzekering. Het kan zijn dat je een doorlopende verzekering bij je ouders hebt, dan hoef je deze natuurlijk niet af te sluiten. Natuurlijk wil je niet teveel geld uitgeven en platzak terugkomen! Bedenk daarom vooraf hoeveel jullie willen besteden aan de totale reis, hierbij zit dus de reis, accommodatie maar ook extra uitgave zoals een avondje après-skiën. Als je met de auto gaat, kun je aardig wat reiskosten besparen. In dit geval moet de auto winterklaar zijn, hierbij horen winterbanden en sneeuwkettingen. Heb je deze nog niet dan is het soms voordeliger om het vliegtuig te nemen.

 2. Kies je voor een all-in vakantie of eten jullie liever op de pisten?

  Vind je het fijn om de hele dag onbeperkt te kunnen eten en drinken, dan is een all-in wintersport boeken geen slecht idee. Het is vaak stukken goedkoper, wel is het nadeel dat je iedere pauze terug naar het hotel moet om te eten. Ga je grote tochten maken en heel de dag de pisten op dan kun je er beter voor kiezen om alleen in het hotel te ontbijten.

 3. Shop bewust je kleding: een wintersportvakantie is al duur genoeg!

  Wat heb je allemaal nodig om lekker warm te blijven en toch genoeg bewegingsvrijheid te hebben? Een goede jas met sneeuwvanger is erg belangrijk, net als goede handschoenen. In de sportwinkel vind je de leukste modellen skijassen, maar deze zijn al gauw rond de €150.- Toch bepaalt de jas wel hoe je outfit eruit ziet. Wil je graag zo’n leuke jas, maar groeit het geld nou niet bepaald op je rug? Kies dan bijvoorbeeld voor een goedkopere skibroek, je hebt al skibroeken vanaf 20 euro. Door hierop te besparen hou je meer geld over voor een leuke jas. Het voordeel is dat je deze buiten de wintersport ook nog aan kunt.

 4. Stappen: wat zijn de leukste plaatsen voor jongeren?

  Het liefst vier je je vakantie in een bruisend ski-dorp, waar behalve skiën nog genoeg te beleven en te feesten valt. Waar je leeftijdgenoten kunt ontmoeten en lekker los kan gaan. Er zijn genoeg populaire wintersport bestemmingen te boeken waar veel jongeren naartoe trekken. Plaatsen die bekend staan om de après-ski zijn in Frankrijk Val Thorens en Les 2 Alpes. Ga je naar Oostenrijk? Kijk dan eens naar bestemmingen als Kirchberg, Saalbach-Hinterglemm, Zell am See, Gerlos of Mayrhofen.

 5. Veilig op reis

  Het is heel leuk om lekker naar de sneeuw te gaan, maar je wilt ook graag weer heel thuiskomen! Het dragen van een helm is aan te raden, hiermee heb je  35 procent minder kans op hoofdletsel. Polsbescherming is vaak niet meer nodig omdat deze al vaak is verwerkt in de handschoenen. Kijk ook uit naar een goede skibril, de beschermd je over tegen UV-straling.