Vriend mee shoppen
Het is gezellig om met je vriend te shoppen en daarnaast heeft hij ook gewoon spullen nodig. De meeste mannen houden helaas niet van winkelen, maar jij staat waarschijnlijk te popelen om toe te slaan. Op de volgende manieren haal je hem over om wel met je te gaan shoppen.

 1. Kies een doel

  Vooraf kun je het beste bespreken wat jullie op de kop willen tikken. Hij weet dan wat hem te wachten staat. Dat maakt het een stuk makkelijker om hem over de streep te trekken. Minstens zo belangrijk is het nakomen van deze afspraken. Anders ben je terug bij af. Wanneer jij zegt dat jullie maar naar een paar winkels gaan, moet je dat ook doen.

 2. Voor zijn eigen bestwil

  Die oude trui van 3 jaar geleden kan echt niet meer. Mannen schijnen naar eigen zeggen nooit wat nieuws nodig te hebben, maar daar klopt dus niks van. Zijn alarmbellen gaan niet rinkelen zodra een outfit zijn beste tijd gehad heeft. Dat is ook typisch zo’n mannending. Daarom is het aan jou om hem te waarschuwen.

 3. Alleen voor hem de winkels in

  Shoppen voor jezelf kan ook met de vrouwen uit je familie, je vriendinnen of alleen. Je kunt er de klok op gelijk zetten dat hij geen zin heeft in jouw lange passessies bij verschillende winkels. Focus je dus op kleding of schoenen voor je vriend. Anders zit de kans er dik in dat er binnen de kortste keren klachten van zijn kant komen.

 4. Overtuig hem van de noodzaak

  Stel hem shirts of broeken voor die een welkome aanvulling op zijn garderobe zijn, maar blijf in zijn stijl denken. Anders maak je het jezelf onnodig moeilijk, want hij gooit echt niet zomaar het roer om. Je moet de balans vinden tussen dat wat bij hem past en vernieuwing. Ook mannen zijn gevoelig voor lage prijzen, dus overtuig hem op deze manier.

 5. Geef hem wat vrijheid

  Het shoppen gaat niet altijd even vlot. Je moet begrijpen dat hij het eerder zat is dan jij. Geef hem daarom even de kans om naar een winkel te gaan die hij leuk vindt. Zo speel je in op zijn interesses. Houdt hij van muziek? Is hij dol op sport? Dan zoek je een winkel waar hij zijn ei kwijt kan. Dat heeft hij wel verdiend.

 6. Hij maakt de blits

  Het is geen geheim wat kleding kan doen. Het bepaalt voor een groot deel hoe iemand over komt. Jullie moeten eerlijk zijn tegen elkaar. Vraag om advies in winkels en zorg dat hij zich er goed bij voelt. Probeer niet je eigen wil door te drukken. Hij moet het tenslotte dragen. Jij kijkt vast je ogen uit zodra hij in zijn nieuwe outfit verschijnt. Wat een lekker ding is het toch!

Foto: Max Khokhlov