Eerste keer seks leuker
Heel veel meiden zijn zenuwachtig over hun ontmaagding, maar uit een onderzoek is gebleken dat dat niet meer nodig is. Want dat de eerste keer seks wordt steeds leuker.

De verhalen over dat de ontmaagding pijn doet en helemaal niet leuk is kennen we allemaal. Volgens onderzoeker van de Illinois State University worden die horrorverhalen alleen steeds meer een mythe. Uit een enquête, die werd afgenomen bij 5.000 mensen tussen 1990 en 2012, blijkt dat voor zowel vrouwen als mannen de eerste keer seks veel leuker, beter en fijner is dan vroeger.

Ontmaagding nu is fijner dan vroeger

De resultaten van de studie werden vergeleken met die van de jaren 80. Vrouwen voelden zich toen vaak schuldig en mannen waren heel erg zenuwachtig. Daarnaast beleefde het mannelijk geslacht ook veel meer plezier aan de daad dan de vrouwen.

Gelukkig is dat in het daarop volgende decennia flink veranderd. Vrouwen voelen zich niet meer zo schuldig en mannen niet meer zo angstig. Het resultaat is dat de eerste keer daarvoor voor allebei veel fijner is.

Reden waarom eerste keer leuker is

De reden hiervoor is heel simpel. Seks is veel bespreekbaarder geworden dan vroeger en rond de ontmaagding hangt een lossere sfeer. Mensen weten ook veel beter wat ze kunnen verwachten. Daarnaast gebeurt de eerste keer nu vaker tijdens een relatie, waardoor de intimiteit groter is en vrouwen meer plezier hebben.