examens ongeldig verklaard
De stressvolle eindexamenperiode zit er gelukkig alweer op. Dit jaar zijn er 346 examens ongeldig verklaard.

Volgens Nu.nl heeft de Onderwijsinspectie zeker 346 examens helemaal of gedeeltelijk ongeldig verklaard. Bij 222 leerlingen is het eindexamen ingetrokken omdat er iets misging op school. Op 2 scholen raakten bijvoorbeeld het examenwerk van 71 scholieren zoek. Ook werden 26 deelnemers ziek en werden bij 36 scholieren de wijzigingen niet voorgelezen.

Docent past antwoorden aan

Daarnaast zijn er ook personeelsleden geweest die de examens niet volgens de richtlijnen hebben nagekeken. Zo paste een docent antwoorden aan en werden cijfers verhoogd zonder te overleggen met een 2de corrector. Door dat soort incidenten werd 1 examen helemaal en 123 eindexamens gedeeltelijk ongeldig verklaard.

Op het vmbo-basis en –kaderonderwijs werden ook 1.373 digitale wiskunde examens ongeldig verklaard. Dat kwam door een softwarefout. De leerlingen hebben het examen opnieuw moeten maken.