Europese festivals 2014
Heb je zin om deze zomer lekker uit je dak te gaan op een geweldig festival in Europa? Dan vind je hieronder 10 leuke Europese festivals van 2014.

 1. Primavera Sound

  Primavera Sound wordt gehouden in Barcelona en duurt van 28 tot en met 31 mei. Het festival draait om alternatieve elektronische muziek, noise rock en indierock en andere alternatieve rockmuziek.

 2. Sónar

  Van 12 tot en met 14 juni wordt in Barcelona Sónar georganiseerd. Het festival staat in het teken van progressive music en multimedia arts en de line- up bestaat uit tientallen namen waaronder Yelle, Kid Koala en Love Cult.

 3. Volt

  Volt vindt plaats in Sopron in Hongarije van 2 tot en met 5 juli. Aan de rand van het bos kun je uit je dak gaan op Steve Aoki, Icona Pop, 30 Seconds To Mars, You Me At Six en vele anderen.

 4. Rock Werchter

  Onze Belgische buren organiseren van 3 tot en met 6 juli Rock Werchter. Het festival wordt gehouden in Vlaams-Brabantse Werchter en de line-up bestaat onder meer uit Metallica, The Black Keys en Kings of Leon.

 5. Tomorrowland

  Tomorrowland is een groot dance festival en vindt plaats van in de buurt van Antwerpen van 18 tot en met 20 juli en van 25 tot en met 27 juli. Je kunt uit je dak gaan op Armin van Buuren, Afrojack, Tiësto, Nicky Romero, Carl Cox en vele andere bekende namen.

 6. Boom Festival

  Boom Festival draait om de volle maan en de alternatieve en psychedelische cultuur. Het festival wordt gehouden bij het Idanha-a-Nova Lake in Portugal van 4 tot en met 11 augustus.

 7. Sziget

  Op het Obudai eiland in Boedapest in Hongarije vindt van 11 tot en met 18 augustus Sziget plaats. Dit grote multiculturele event heeft 50 podia waarop onder andere Macklemore & Ryan Lewis, Lily Allen en Calvin Harris optreden.

 8. Sonus

  Van 18 tot en met 22 augustus staat het eiland Pag in Kroatië in het teken van Sonus. Meer dan 50 namen uit de deephouse en techno scene, zoals Alexandra, Chris Liebing en Leon, staan op het podium.

 9. Creamfields

  Creamfiels wordt gehouden van 22 tot en met 24 augustus in Cheshire in Engeland. Grote dj’s zoals Hardwell, Armin van Buuren, Tiësto staan op het programma.

 10. Reading/Leeds

  In Engeland wordt van 22 tot en met 25 augustus het Reading/Leeds festival gehouden. De line-up bestaat uit artiesten als You Me At Six, Arctic Monkeys en Blink 128.