studiepunten verdienen online colleges
Urenlang in een klaslokaal zitten kan straks weleens verleden tijd zijn. Want vanaf nu kun je ook studiepunten verdienen me online colleges.

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs heeft besloten dat studenten nu ook studiepunten kunnen verdienen met online colleges. In een brief aan de Tweede Kamer laat ze weten dat online onderwijs onontkoombaar is en zeer snel ontwikkeld. De minster zegt dat hogescholen en universiteiten hiervan kunnen profiteren. Zo kunnen ze hun onderwijs ermee versterken en verbeteren en kunnen ze een grotere doelgroep bereiken.

Jet Bussemaker ziet de online colleges als aanvulling op het huidige onderwijs en niet als vervangingen. Op basis van de huidige wetten is online onderwijs toegestaan, mist dit wel goedgekeurd is door de examencommissie. In totaal wordt 1 miljoen euro vrijgemaakt om het gebruik van online lessen te bevorderen.