Hogeschool Zeeland beste hbo
Hogeschool Zeeland, ook wel bekend als HZ University, is de beste hbo van Nederland. Dit blijkt uit de Keuzegids Hbo Voltijd 2014.

Hogeschool Zeeland is als beste uit de bus gekomen in de Keuzegids Hbo Voltijd 2014 van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie. Voor deze gids werden 980 hbo opleidingen beoordeeld. Vorig jaar stond de school op de 2de plaats. Volgens de Keuzegids heeft Hogeschool Zeeland een breed aanbod aan opleidingen, die opvallen door kleinschalig onderwijs. Ook is er een sterke binding tussen docenten en studenten, vallen studenten minder vaak uit en halen ze vaker hun diploma dan bij de gemiddelde hogeschool.

Avans Hogeschool, die de afgelopen jaren de beste brede hogeschool was, staat nu op de 2de plaats. Op nummer 3 van de ranglijst van de Keuzegids staat net als vorig jaar de Hogeschool NHTV in Breda.

Middelgrote hogescholen

Bij de middelgrote hogescholen blijven de Gereformeerde Hogeschool uit Zwolle en de Christelijke Hogeschool Ede de nummers 1 en 2. Gevolgd door de particuliere hotel- en toerismeschool TIO.

De lijst van de kleinste specialistische opleidingen wordt aangevoerd door de particuliere school IVA in Driebergen. De Katholieke Pabo Zwolle staat samen met de Driestar in Gouda op de 2de plaats.

Foto via Facebook