Nederlandse universiteiten top 100 beste universiteiten 2013
6 Nederlandse universiteiten staan in de top 100 beste universiteiten van 2013. De Universiteit van Amsterdam zou de beste universiteit van Nederland zijn.

De top 100 van beste universiteiten van de wereld op basis van de QS World University Rankings is bekend gemaakt. 6 Nederlandse universiteiten winsten een plekje te bemachtigen in de lijst. De Universiteit van Amsterdam staat op nummer 58 en is daarmee de hoogst genoteerde Nederlandse onderwijsinstelling. Verder staat Universiteit Leiden op 74, Universiteit Utrecht op 81, Erasmus Universiteit Rotterdam op 92, Technische Universiteit Delft op 95 en de Rijksuniversiteit Groningen op 97.

In de top 10 van beste universiteiten van 2013 staan alleen instellingen in de in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Massachusetts Institute of Technology staat op de eerste plek. Harvard University staat op nummer 2 en de University of Cambridge maakt de top 3 compleet.

Top 10 beste universiteiten 2013

  1. Massachusetts Institute of Technology, Verenigde Staten
  2. Harvard University, Verenigde Staten
  3. University of Cambridge, Verenigd Koninkrijk
  4. UCL University College London, Verenigd Koninkrijk
  5. Imperial College London, Verenigd Koninkrijk
  6. University of Oxford, Verenigd Koninkrijk
  7. Stanford University, Verenigde Staten
  8. Yale University, Verenigde Staten
  9. University of Chicago, Verenigde Staten
  10. California Institute of Technology en Princeton University, Verenigde Staten