Introductieweken 2013 van start
Het nieuwe schooljaar staat alweer bijna voor de deur. Want vandaag gaan de eerste introductieweken van 2013 van start.

Duizenden nieuwe studenten maken vandaag kennis met de stad waar ze de komende jaren gaan studeren. In Leiden, Utrecht en Groningen zijn de introductieweken van 2013 begonnen. Naast een rondleiding door de stad wordt er de komende dagen natuurlijk ook gefeest en veel gedronken.

Recordaantal deelnemers introductieweken

Voor de introductieweken heeft een recordaantal studenten zich ingeschreven. Zo was de Utrechtse UIT-week met 3.500 aanmeldingen al ruim een week voor het begin vol. Aan de Groningse KEI-week doen ongeveer 5.000 studenten mee en aan de EL CID-week in Leiden ruim 3.000.

Het recordaantal deelnemers komt door de toename van het aantal studenten. Omdat de basisbeurs voor bacheloropleidingen in 2014 afgeschaft zou worden, kozen veel studenten ervoor om geen tussenjaar te nemen. Afgelopen juni werd de afschaffing een jaar uitgesteld, maar ondanks dit hebben veel studenten hun plannen nog niet gewijzigd.

De komende dagen gaan er nog meer introductieweken van start. In Delft en Wageningen begint het feest op donderdag en vrijdag. Amsterdam, Nijmegen, Tilburg, Rotterdam en Maastricht beginnen volgende week met hun introductieweek.