Er wordt te veel gezopen in Oh Oh Cherso en dat moet voortaan een stuk minder. Althans dat vindt de alcoholbranche.

Als het aan de Nederlandse alcoholbranche en de Stichting Verantwoord Alcoholgebruik ligt, moet RTL stoppen met uit uitzenden van programma’s als Oh Oh Cherso. Dit omdat dit soort programma’s alcoholmisbruik onder jongeren zou verheerlijken en het gevoel geeft dat zuipen moet. Ook zouden deze series het beeld in stand houden dat jongeren steeds meer drinken.

Het Wilde Oosten

Alle heisa rondom het alcoholmisbruik in programma’s als Oh Oh Cherso is plotseling weer opgelaaid omdat RTL5 bekend heeft gemaakt dat er een nieuwe realityserie komt. Eind augustus komt de zender met Het Wilde Oosten. De serie gaat over 9 jongeren uit de Achterhoek, die samen op vakantie gaan in Nederland.

RTL heeft laten weten zeer verbaasd te zijn over alle ophef over het Het Wilde Oosten. “Er is nog geen enkele aflevering gemonteerd, de opnamen zijn nog maar net afgerond,” laat directeur content Matthias Scholten aan NOS weten.