Afgelopen weekend is Cory Monteith overleden. Hieronder vind je een terugblik op het veel te korte leven van de acteur.

Cory Monteith werd zaterdag dood aangetroffen in een kamer in het Fairmont Pacific Rim hotel in Vancouver. De doosoorzaak van de 31-jarige acteur is een overdosis. Zijn vriendin Lea Michele heeft laten weten helmaal kapot van verdriet te zijn en gevaagd om haar privacy te respecteren.

Carrière Cory Monteith

Cory Monteith werd op 11 mei 1982 geboren. Hij groeide op in Victoria in Canada en maakte zijn televisiedebuut in een aflevering van Stargate Atlantis. Zijn eerste filmrol kreeg hij in 2006 in de film Final Destination 3, maar het meest bekend werd hij door Glee waarin hij Finn Hudson speelt.

Sinds zijn tienerjaren kampte Cory Monteith met een drank- en drugsverslaving. Toen hij 19 jaar was, werd hij voor de eerste keer opgenomen in een afkickkliniek. In 2011 liet de acteur in een interview weten dat het een wonder was dat toen niet overleden is aan zijn verslaving. Begin dit jaar werd hij nogmaals opgenomen in zo’n instelling.

Hieronder staan een aantal foto’s van Cory Monteith door de jaren heen.

Foto’s via PRPhotos