Woensdag zijn 2 studentes van de Hogeschool in Leiden aangehouden. Zij worden ervan verdacht in april een valse bommelding te hebben gedaan bij de school.

De Hogeschool in Leiden werd op 26 april ontruimd na een telefonische bommelding. Hierna werden 300 mensen geëvacueerd en konden examens en tentamens niet doorgaan. Uiteindelijk werden er geen explosieve gevonden.

Inmiddels zijn een 19 en 20-jarige studente aangehouden voor de bommelding. Uit onderzoek van de politie bleek dat het telefoontje werd gepleegd vanuit een telefooncel in Den Haag. Eén van de verdachten heeft tijdens een verhoor bekend dat zij samen met de andere studente het telefoontje heeft gepleegd.

Taakstraf en boete

De verdachten zijn gister vrijgelaten, maar moeten op 20 augustus voor de officier van justitie verschijnen. Zij krijgen dan een taakstraf, een boete of een combinatie daarvan opgelegd, meldt RTL Nieuws. Als de studentes hier niet op ingaan moeten zijn alsnog naar de rechter.