De gestolen examens op de scholengemeenschap Ibn Ghaldoun houden de gemoederen flink bezig. Nu blijkt dat één van de examendieven de zoon is van een docent op de school.

Eén van de leerlingen die examens heeft gestolen van de scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam is de 18-jarige Anass B., de zoon van een docent natuurkunde op de school. De man was ruim 7 jaar directeur van de scholengemeenschap. De leraar kwam in 2007 echter als directeur in opspraak toen bleek dat hij overheidssubsidie van de school misbruikte voor reizen naar Mekka, meldt het AD.

Examens gevonden

In het huis van Anass B. is gezocht naar de sleutel van de schoolkluis. De sleutel, die in 2011 verdween, werd niet gevonden. Tijdens huiszoekingen bij verschillende verdachten zijn er wel 3 vwo-examens, 9 havo-examens en een vmbo-examen gevonden.

De 19-jarige Kamal el B. zou de spil zijn in de diefstal. Daarnaast is ook de 18-jarige Safae K. gearresteerd. Volgens de krant reageren ingewijden verbaasd op haar arrestatie omdat zij zonder inzage in de opgaven zou zijn geslaagd.

Examens opnieuw

Gister werd bekend dat de leerlingen van Ibn Ghaldoun 14 examens opnieuw moeten maken. Vandaag wordt om 17.00 uur bekend gemaakt of het economie examen van het vmbo in het hele land overnieuw moet.