Ben je van plan om binnenkort een puppy te kopen? Let dan op dat je daadwerkelijk met een hondje naar huis gaat, want er zijn fretten verkocht als puppy’s.

In de La Salada bazaar in Argentinië verkochten handelaren fretten als puppy’s. De beestjes gingen voor ongeveer 115 euro over de toonbank en de nieuwe eigenaar werd wijsgemaakt dat hij een toy poedel of een chihuahua kocht. In de Verenigde Staten kost een toy poedel ongeveer 760 euro, terwijl je voor en fret maar 57 euro kwijt bent.

Fretten op steroïden


De zwendel kwam aan het licht, toen een man uit Catamarca zijn kersverse puppy meenam naar de dierenarts. Deze vertelde het baasje dat hij geen poedel, maar een fret had gekocht. Volgens de dierenarts leken de fretten op puppy’s omdat ze vanaf hun geboorte steroïden hebben gehad om zo groter te worden. Daarnaast was hun pels ook getoupeerd zodat het meer op een hondenvacht leek.

Volgens de Daily Mail was de man uit Catamarca niet het enige slachtoffer. Een lokale nieuwszender uit Buenos Aires ontdekten dat nog meer mensen een fret in plaats van een hond hadden gekocht. Zo dacht een vrouw dat haar nieuwe huisdier een chihuahua was.