Na een vrouw die naakt poseerde in een dood paard, is er weer een schokkend geval van dierenkunst opgedoken. Ditmaal gaat het om een dood paard dat is opgehangen in een kunstgalerie.

In de naam van kunst worden veel vreemde dingen gedaan. Zo hangt er in galerie Zabriskie Point in Genève sinds vandaag een dood paard voor het raam te bungelen. Het werk is van de hand van Maya Bosch en Régis Golay en zorgt natuurlijk voor de nodige ophef.

De kunstenaars hebben echter aan Le Matin laten weten dat ze niet willen choqueren. “Wij begrijpen de heftige reacties, vooral van kinderen en vegetariërs. Maar zet deze hengst op een beurs voor jagers en er is geen haan die er naar kraait,” aldus het kunstenaarscollectief.

Choqueren met baby’s en dieren

Op de vraag waarom dit soort kunst dan moet, weet Charlotte Moser, directrice van de galerie, wel antwoord. “Baby’s en dieren zijn altijd een schot in de roos zijn. Mensen reageren daar heel emotioneel op. Het volk mag zich echter ook eens vragen stellen en niet altijd slikken wat de media hun voorkauwt. Het paard staat dan ook symbool voor alle verloren gevechten, dus ook de kleine tegenslagen in het leven, die vaak ongemerkt voorbijgaan,” laat zij weten.

Ondanks dat sommige mensen dit als kunst zien, kan ik in een opgehangen dood paard met de beste wil van de wereld geen kunst zien. Ik kan absoluut niet tegen dierenleed en kijk dan ook als het moet nog liever naar een drol is een potje. Want onze ontlasting schijnt tegenwoordig ook kunst te zijn!

Foto via Twitter