Heb je binnenkort een reis gepland naar Rio de Janeiro, denk daar dan nog maar eens goed over na. Afgelopen wekend is namelijk op brute wijze een 21-jarige toeriste verkracht in Brazilië.

De 21-jarige Amerikaanse toeriste, waarvan de naam niet bekend is gemaakt, stapte samen met haar vriend op een bus in de buurt Copacabana in Rio de Janeiro. Na een tijdje dwongen 2 mannen iedereen uit de bus te stappen, behalve de jonge vrouw en haar vriend. Hierna werd de toeriste meerdere keren verkracht door 3 mannen en haar vriend werd in elkaar geslagen en kreeg handboeien om. Na 6 uur werden de slachtoffers uit de bus gegooid.

Volgens The Latin Times werden 2 van de 3 daders in het weekend al gearresteerd. De derde dader werd afgelopen maandagavond opgepakt. De slachtoffers zijn na de verkrachting en mishandeling naar een ziekenhuis overgebracht en schijnen Brazilië inmiddels te hebben verlaten.

Is een vaknatie in Brazilië veilig?

Braziliaanse steden staan bekend om hun gewelddadige misdaad. Ook uit India, dat eveneens een populaire vakantiebestemming is, duiken steeds meer horrorverhalen op. Hierdoor rijst dan ook de vraag of een vakantie naar deze landen nog wel veilig is. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt af om nu naar het Noordoosten van India te reizen en toeristen in Brazilië dienen extra alert te zijn. Volgens het ministerie zijn de volgende 5 landen het gevaarlijkste voor vrouwen om te bezoeken:

  1. Afghanistan
  2. Congo
  3. Pakistan
  4. India
  5. Somalië