Je bent vast wel bekend met de vrolijk gedecoreerde paastakken. In Duitsland gaat iemand echter alleen een stapje verder, Volker Kraft versierd namelijk zijn boom met meer dan 10.000 paaseieren.

De 75-jarige Volker Kraft uit het Duitse Saalfeld versierd elk jaar zijn 5 meter hoge appelboom met paaseieren. De man doet dit al 45 jaar en begon ooit met 18 eieren, maar inmiddels wordt de boom gevuld met 10.030 met de hand gedecoreerde eieren. De magische grens van 10.000 paaseieren werd in 2012 behaald. De bijzondere eieren worden stuk voor stuk versierd door zijn vrouw en dochter. Hiervoor gebruiken de dames niet alleen verf, maar ook zaden zodat de vogels kunnen genieten van de eieren.


De man kwam op het idee voor de bijzondere paasboom, toen hij vroeger elke dag rond Pasen langs een prachtig versierde boom reed. Toen hij eenmaal kinderen had, beloofde hij ze dat ze ook zo’n mooie boom kregen. En inmiddels houdt hij de traditie al tientallenjaren in stand.

De appelboom staat in de tuin van Volker Kraft. Omdat hij wil dat iedereen kan genieten van zijn kustwerk kunnen bezoekers tot en met Pasen zijn tuin inlopen. Hij rekent geen entree, maar verkoopt wel gedoceerde eieren en ansichtkaarten. “Ik wil niet dat mensen bij het hek blijven staan, omdat ze het niet kunnen betalen,” laat hij aan The Local weten.