Binnenkort huisvest Londen hoogstwaarschijnlijk mijn favoriete hotel. In de wijk Soho wordt namelijk een hotel dat uit snoep is opgebouwd geopend en dat klinkt voor mij als echte zoetekauw als een droom.

In de wijk Soho, in het centrum van Londen, opent een hotel waar praktisch alles eetbaar is en gemaakt is van cake, chocolade en snoep binnen een al bestaand hotel. Een team van 14 culinaire kunstenaars heeft 2.000 uur gewerkt aan het bereiden van al het lekkers en nog eens 900 uur aan het decoreren van de hotelkamers.

600 kilo suiker

De snoephemel bestaat uit 3 verdiepingen, omvat 600 kilo suiker en telt 8 hotelkamers, waaronder een South Pacific, Pirates of the Caribbean en Middellands Zeegebied kamer. Zo zijn de ramen en deuren gemaakt van 2.000 bitterkoekjes, hanger er slingers met 20 kilo marshmallows, is de vloer bedekt met 1.081 meringues en liggen er op het nachtkasjes eetbare boeken.

Het enige nadeel is dat dit geweldige hotel een stunt is van voedingsmiddelbedrijf Tate & Lyle Sugars, om hun assortiment van gouden en bruine rietsuikers te promoten, waardoor deze snoepjesdroom al na 1 nacht de deuren sluit. Ook lijkt het volgens de Mirror niet helemaal duidelijk te zijn wanneer dit eetbare onderkomen precies de deuren opent en hoe en of je er een kamer kunt boeken.