In Israël is een 16-jarig meisje aangevallen met zuur. Het bijtende spul werd in haar gezicht gegooid, waardoor ze voor haar levenlang verminkt is.

Vorige maand werd er in de stad Nazareth in Israël ’s nachts op het raam van het meisjes geklopt. Toen zij opendeed werd er een bijtend zuur in haar gezicht gegooid, door een 51-jarige man. Het slachtoffer begon te gillen, waardoor haar moeder wekker werd. Even later werd zij naar het Rambam Medical Center in Haifa gebracht en verloor ze haar bewustzijn.

Het meisje ontwaakte deze week uit haar coma, waarna ze de politie vertelde dat ze de afgelopen 2 maanden seksueel is misbruikt door de 51-jarige man en een 16-jarige jongen. Hoewel de reden voor de aanval met zuur nog niet helemaal duidelijk is, komt dit waarschijnlijk omdat het meisje weigerde te trouwen met de oudste dader.

Onbeschrijfelijk veel pijn

Een politiewoordvoerder liet aan The Jerusalem Post weten dat meisje ernstig is verminkt en psychisch onbeschrijfelijk heeft geleden. Het slachtoffer heeft veel schade aan haar ogen, zo is ze het gezichtsvermogen in één van haar ogen zo goed als zeker kwijt. De 2 verdachten zijn inmiddels voorgeleid bij de rechter. Naast de aanval met zuur worden zij ook onder meer verdacht van seksueel misbruik van een minderjarige.