In de Amerikaanse staat Missouri woont de kat Biscuit, die maar liefst 17 kilo weegt. Je kunt dus wel zeggen dat het dier, met zijn toepasselijke naam, last heeft van obesitas.

Kat Biscuit weegt met zijn 37 pond, wat bijna 17 kilo is, evenveel als een 4-jarige kleuter. De zwaarlijvige kat leeft in een dierenasiel in St. Louis in Amerika en wordt ter adoptie aangeboden. Zijn baasje kon namelijk niet meer voor hem zorgen.

Volgens de verzorgers van het dierenasiel was de eigenaar van Biscuit een gehandicapte vrouw die hem heel veel snoepjes gaf. “Ze heeft hem niet bewust kwaad gedaan, ik denk dat ze niet beter wist,” laat Teresa Gilley van het dierenasiel aan de Huffington Post weten.

3 maal zo dik als andere katten

Biscuit woont al ongeveer een jaar in het asiel en sindsdien is de kat, die 3 maal zo dik is als gezonde soortgenoten, op een dieet gezet. Het beest mag namelijk niet meer dan 1 bakje voer per dag eten. Het strenge dieet werpt overigens wel zijn vruchten af. Want toen Biscuit voor het eerst bij het dierenasiel binnenkwam kon hij slechts enkele stappen zetten en nu kan hij weer redelijk hoog springen.