Als je dol bent op films met spanning en avontuur dan ben je hier aan het juiste adres. Hieronder staan namelijk 6 actiefilms waarin vrouwen de hoofdrol spelen. Pas wel op, het kan er soms een beetje heftig aan toe gaan.

Colombiana

Toen Cataleya Restrepo nog maar 10 jaar oud was, zag zij hoe haar ouders in Colombia werden vermoord door drugsbaron Don Luis. De rol van Zoë Saldana groeit daarna op als keiharde huurmoordenares. In dit proces wordt zij begeleid door haar oom Emilio in Chicago. Uiteindelijk draait alles om de zoektocht naar de moordenaar van haar ouders.

[jwplayer config=”Meidenblog” mediaid=”41258″]

Hanna

De 16-jarige Hanna is een unieke tiener die gespeeld wordt door Saoirse Ronan. Ze heeft de kracht, hersens en het uithoudingsvermogen van een soldaat. Dat heeft ze van haar vader, een voormalig CIA-agent, die haar in Finland opvoedt en traint als perfecte huurmoordenaar. Wanneer haar krachten groot genoeg zijn, stuurt hij haar op een missie die zij door heel Europa moet vervullen. Hanna wordt hierin achterna gezeten door agenten van een meedogenloze spion.

[jwplayer config=”Meidenblog” mediaid=”41260″]

Kill Bill Vol. 2

Na de eerste twee namen op haar moordlijst te hebben doorgestreept vervolgd de bruid haar missie. De rol van Uma Thurman gaat namelijk wraak nemen op haar vroegere handlangers Elle Driver, Budd en uiteindelijk haar baas Bill. Er gebeurt alleen iets onverwachts in het moordspel. In Bill Vol. 2 is het verhaal beter te volgen dan in de eerste film en zijn er meer interessante vechtpartijen te zien, daarom staat de film tussen de 6 actiefilms met vrouwen.

[jwplayer config=”Meidenblog” mediaid=”41261″]

Salt

Evelyn Salt is een CIA-agente die ervan wordt beschuldigd een Russische spion te zijn. Om deze reden slaat de rol van Angelina Jolie op de vlucht. Op dit moment komen al haar vaardigheden en haar verleden als geheim-agente dan ook goed van pas. Ze heeft maar een doel, ze moet ervoor zorgen dat haar naam wordt gezuiverd. Slechte personen zijn namelijk van plan om haar bestaan te wissen.

[jwplayer config=”Meidenblog” mediaid=”41263″]

Resident Evil 4: Afterlife

In deel 4 van de filmreeks Resident Evil wordt de wereld nog steeds geteisterd door het virus dat mensen in zombies verandert. Alice blijft op haar pad toch steeds meer overlevenden vinden en samen zoeken ze naar een veilige haven. In haar gevecht met de Umbrella Corporation krijgt Alice onverwachte hulp van een oude bekende. De hoofdrol is weggelegd voor Milla Jovovich, zij speelt deze ook in de andere delen. Ik vind Afterlife de meeste actie bevatten en daarom staat deze film in dit rijtje.

[jwplayer config=”Meidenblog” mediaid=”41265″]

Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life Trailer

In deel 2 van Tomb Raider moet Lara Croft op zoek naar een tempel waar een sleutel te vinden is tot Pandora’s Box. Als deze geopend wordt, zullen miljoenen mensen sterven. De rol van Angelina Jolie moet daarom als eerste de sleutel vinden. In deze zoektocht wordt zij achterna gezeten door Chen Lo, het hoofd van een Chinese misdaadorganisatie.

[jwplayer config=”Meidenblog” mediaid=”41268″]