Gisteren zijn in Londen de winnaars van de BRIT Awards 2013 bekend gemaakt. Op de 33e editie van het muziekspektakel waren Ben Howard en Emeli Sandé de grootste kampioenen.

Zangeres Emeli Sandé werd 2 keer beloond voor haar kunsten, namelijk in de categorieën Best MasterCard British Album en Best British Female. Daarnaast mocht zanger Ben Howard eveneens 2 beeldjes in ontvangst nemen. Hij won prijzen voor Best British Breakthrough en Best British Male. Andere winnaars van de BRIT awards 2013 waren onder andere Adele, Coldplay, Frank Ocean en Lana Del Rey.

Natuurlijk mocht ook de band Mumford & Sons niet buiten het beeld blijven. Op de Grammy Awards 2013 kregen zij al een prijs voor het beste album, maar in hun eigen land kregen zij een beeldje voor Best British Group. Verder werd het duo The Black Keys gekroond tot Best International Group.

Optredens

Een evenement als de BRIT Awards is niet compleet zonder een aantal optredens van bekende artiesten. Een aantal namen die op het podium straalden waren: Justin Timberlake, Taylor Swift, Robbie Williams en One Direction.

Alle winnaars BRIT Awards 2013

 • British Female Solo Artist – Emeli Sandé
 • British Group – Mumford & Sons
 • British Breakthrough Act – Ben Howard
 • British Male Solo Artist – Ben Howard
 • International Female Solo Artist – Lana Del Rey
 • British Live Act – Coldplay
 • British Single – Adele – Skyfall
 • International Group – The Black Keys
 • International Male Solo Artist – Frank Ocean
 • Special Recognition Award – War Child
 • MasterCard British Album Of The Year – Emeli Sandé met Our Version Of Events
 • BRITs Global Success Award – One Direction
 • Critics’ Choice – Tom Odell
 • British Producer – Paul Epworth

Foto via PRPhotos