In Los Angeles zijn gisteren de winnaars van de Grammy Awards 2013 bekend gemaakt. Dit jaar was Black Keys de kampioen van de avond, dit Amerikaanse duo mocht 4 trofeeën mee naar huis nemen.

Black Keys won prijzen in de categorieën Best Rock Performance, Best Rock Song en Best Rock Album. Daarnaast werd leadzanger Dan Auerbach ook nog geprezen als Producer Of The Year, Non-Classical. Andere grote winnaars van de Grammy Awards 2013 waren Skrillex, Gotye, Jay-Z en Kanye West. Deze artiesten mochten allemaal 3 beeldjes in ontvangst nemen voor hun muzikale kwaliteiten.

Beste Album

Hoewel de Engelse band Mumford & Sons maar 2 awards in hun handen kregen, mogen zij wel trots zijn op de mooiste titel. Hun samengestelde werk met de naam Babel werd namelijk bestempeld als Album of the Year.

De fans van het genre R&B en Hip-Hop hoeven ook niet te klagen. Zo won rapper Drake de prijs voor Best Rap Album en kreeg Beyoncé een trofee voor Best Traditional R&B Performance met haar nummer Love On Top. Zanger Miguel mag met de eer strijken voor zijn liedje Adorn, deze is betiteld als Best R&B Song.

De Grammy Awards 2013, met in totaal 81 prijzen, werden uitgereikt in het Staples Center. Tijdens het muziekspektakel waren verschillende optredens te zien van onder andere Taylor Swift, Justin Timberlake en Rihanna.

Klein overzicht winnaars Grammy Awards 2013:

 • Best New Artist: Fun.
 • Record of the Year: Gotye featuring Kimbra – Somebody That I Used to Know
 • Album of the Year: Mumford & Sons – Babel
 • Dance/Electronica Album: Skrillex – Bangarang
 • R&B Album: Robert Glasper Experiment – Black Radio
 • R&B Song: Miguel – Adorn
 • Traditional R&B Performance: Beyoncé – Love on Top
 • R&B Performance: Usher – Climax
 • Rap Album: Drake – Take Care
 • Rap Song: Jay-Z ft. Kanye West – Niggas In Paris
 • Rap Performance: Jay-Z & Kanye West – Niggas In Paris
 • Best Urban Contemporary Album: Frank Ocean – Channel Orange

Foto via Grammy Awards