In Zuid-Afrika is een 17-jarig meisje het slachtoffer geworden van een groepsverkrachting. Anene Booysen werd door de daders zo erg toegetakeld dat zij aan haar verwondingen overleed.

Anene Booysen werd afgelopen zaterdag gemarteld en verkracht door een groep mannen in de plaats in Bredasdorp in Zuid-Afrika. De daders sneden het meisje van haar buik tot haar schaamstreek open en lieten haar voor dood achterlaten op een bouwterrein. Anene werd gevonden door beveiligingsmedewerkers en overgebracht naar het ziekenhuis.

Eenmaal in het ziekenhuis kon het meisje nog één van de daders aanwijzen, maar helaas overleed zij niet veel later aan haar verwondingen. Volgens Reuters wordt het personeel van het ziekenhuis waar Anene Booysen werd behandeld geestelijke bijstand verleend, omdat het slachtoffer zo gruwelijke verwond was.

Verkrachting normaal in Zuid-Afrika?

De politie heeft inmiddels 2 mannen gearresteerd die verdacht worden van de groepsverkrachting en de moord op Anene Booysen. De zaak zorgde voor woede in Zuid-Afrika, dat bekend staat om het hoge percentage geweldsmisdrijven. Zo wordt 1 op de 4 vrouwen in het land verkracht.

Ook doet de zaak sterk denken aan de groepsverkrachting van een 23-jarige studente in een bus in India, zo’n 2 maanden geleden. Naar het incident braken daar toen massaprotesten uit. Politici in Zuid-Afrika hebben opgeroepen tot zulke protesten. Toch verwachten verschillende vrouwenorganisaties dat dit niet gaat gebeuren, omdat verkrachting al lang niet meer choqueert in het land.