Vandaag kwam ik heel droevig nieuws tegen. Stewie, de langste kat ter wereld, is namelijk overleden aan kanker.

Erik Brandsness en Robin Hendrickson uit de plaats Reno, in de Verenigde Staten, hebben maandag afscheid genomen van hun kat Mymains Stewart Gilligan, kortweg Stewie. Het 8-jarige dier, die zijn strijd tegen lymfeklierkanker heeft verloren, was met zijn 123 centimeter de langste kat ter wereld. Sinds 2010 stond de Main Coon kat in het Guinness Book of Records, omdat hij 2 centimeter langer was dan zijn voorganger Leo.

Ongeveer een jaar geleden werd bij Stewie kanker vastgesteld. Hij kreeg daarom chemotherapie en dit leek te werken totdat er nieuwe kankercellen werden ontdekt in zijn nieren. De langste kat ter wereld vocht nog tegen de ziekte, maar overleed op 8-jarige leeftijd. Zijn baasjes zullen hem erg missen, volgens hen was Stewie een hele sociale kat die in zijn woonplaats regelmatig langs ging bij het bejaardentehuis.

[jwplayer config=”Meidenblog” mediaid=”42265″]

Foto via Youtube