Ook in Heerlen zijn ze erg blij als ze weer los kunnen gaan met carnaval. Van 8 tot en met 12 februari wordt de stad dan ook omgetoverd tot Sjpassemi, waar veel optochten en activiteiten te beleven zijn. Ben jij van plan om hiernaartoe te gaan? Kijk dan mee naar de ideeën voor feesten in Heerlen tijdens carnaval 2013.

Eetplein en Vasteloavespaviljoen

Het Pancratiusplein en Bekkerveld worden tijdens carnaval omgetoverd tot een Eetplein en Vasteloavespaviljoen waar allerlei evenementen plaatsvinden. Zo kun je bijvoorbeeld op 8 en 9 februari naar de intocht van de Jeugdprins kijken, maar ook naar het feestje de Blauw Sjuutbal met DJ Remco gaan. Natuurlijk is er nog meer te beleven, het grote programma is afgestemd op de diverse doelgroepen.

Ctrl + Alt + Repeat

Heb jij zin om helemaal uit je dak te gaan met een hoop andere jongeren? Dan is misschien het feestje Ctrl + Alt + Repeat wat voor jou. De entree is gratis en je kunt kiezen uit 2 zalen met allerlei soorten muziek. Dj’s die langskomen zijn onder andere Nothing But Funk en Bobby Blue.

 • Datum: 9 februari
 • Plaats: Evviva, Akerstraat 19a
 • Tijd: 22:00 uur – 04:00 uur
 • Prijs: Gratis
 • Leeftijd: 16+

Grote optocht

De grote optocht van Heerlen vindt plaats op zondag 10 februari en begint om 12:11 uur op het Stationsplein. Deze stoet met wagens en groepen mensen in kostuums is te zien door het gehele centrum van de stad. Daarna kun je genieten van het optochtenbal dat in het eerder genoemde Vasteloavespaviljoen wordt gevierd.

Lichtstoet

Tot slot kun je op 12 februari een kijkje nemen bij de grote optocht de Lichtstoet. Op deze avond krijg je namelijk met allerlei wagens die onder andere versierd zijn met soorten verlichting.  Dit spektakel begint om 20:11 uur en begint met opstellen op de Apollaan, Euterplein en de Valkenburgerweg. De bedoeling is om met de stoet te eindigen bij de Schinkelstraat.

Route Lichtstoet:

 • Geleenstraat
 • Pancratiusplein
 • Pancratiusstraat
 • Bongerd
 • Saroleastraat
 • Maesenstraat
 • Schinkelstraat

Foto via Vastelaovend in Limburg