In Engeland is er bij een 20-jarige meisje zoutzuur in haar gezicht gegooid. Naomi Oni is hierdoor voor de rest van haar leven verminkt.

Op 30 december liep Naomi Oni van haar werk bij Victoria’s Secret naar huis. Toen ze om ongeveer 00.40 uur bij Lodge Avenue, in de Londense wijk Dagenham, was gooide een persoon gekleed in een niqab zoutzuur in haar gezicht. De vloeistof verbrande haar armen en benen en maakte Naomi gedeeltelijk blind.

Aan The Evening Standard vertelde Naomi Oni dat ze aan het bellen was, toen ze werd aangevallen. “Ik voelde vloeistof in mijn gezicht. Het brandde en ik gilde. Ik begon te rennen en te gillen en hield mij gezicht vast op weg naar huis. Ik heb niet omgekeken,” aldus Naomi.

Toen Naomi Oni eenmaal thuis was belde haar familie een ambulance. Het meisje werd naar ziekenhuis gebracht en is de afgelopen maand behandeld in het Broomfield Hospital and Chelmsford ziekenhuis.

De dader

De politie is nog op zoek naar de dader. Daarnaast gaat de politie er ook vanuit dat de dader niet religieus hoeft te zijn. Want ondanks dat deze een niqab droeg, zou een Islamitische vrouw die zo’n kledingstuk draagt ’s nachts niet alleen op straat mogen lopen.

Dit is niet de eerste keer dat zoiets vreselijk is gebeurd in het westen. In 2010 werd een meisje in Canada slachtoffer van een aanval met zoutzuur. Achteraf bleek dat ze het zelf had gedaan.