In sommige steden gaat carnaval op de vrijdag al van start, maar het grote feest barst vooral los in het weekend. Nu heb je tenminste een goed excuus om een gekke outfit aan te trekken en keihard met liedjes mee te zingen. Weet je nog niet waar je heen moet? Hieronder vind je een aantal feesten in Maastricht tijdens carnaval 2013.

In het Limburgse Mestreech ben je in het carnavalsweekend zonder kostuum niet welkom, want dan is het op straat en in de cafés letterlijk feesten geblazen. Als je liever naar een discotheek gaat dan heb je in deze stad een beetje pech, deze hebben dan niets tot weinig op de planning staan. Daarom vind je hier een kort overzichtje met andere bezienswaardigheden.

Zaterdag 9 februari

Zaterdagmiddag begint het carnaval rond 13:00 uur met het inhalen van de Prins op het station. Daarna vertrekt hij in een feestelijke optocht door de stad naar het stadhuis, waar in de avond een receptie wordt georganiseerd.

Zondag 10 februari

Rond 10:30 uur wordt de prinselijke vlag gehesen voor het huis van de Stadsprins op het Vrijthof. Vervolgens kun je verschillende tradities van Maastricht op de voet volgen, waaronder het schieten van kanonskogels op het Vrijthof. Om 13.33 uur start de grote optocht Boonte Störrem bij het Centraal Station. Deze optocht gaat door het centrum en zo onder andere langs de Hoenderstraat, Markt en de Helmstraat.

 • Stationsstraat
 • Sint Servaasbrug
 • Kesselkade
 • Hoenderstraat
 • Markt
 • Grote Gracht
 • Helmstraat
 • Vrijthof, langs het theater

Maandag 11 februari

Carnavalsmaandag wordt ook wel gezien als familiedag in Maastricht. Verspreid over het centrum bevinden zich 6 podia waarop in de middag allerlei optredens in carnavalssfeer plaatsvinden. Op de volgende locaties kun je meegenieten van de sfeer:

 • Stationsstraat, op kruising met Lage Barakken
 • Cörversplein, aan de voet van de St. Servaasbrug
 • Maasboulevard, op kruising met St. Servaasbrug
 • Maaspromenade ter hoogte van de Mariastraat
 • Markt
 • Vrijthof

Foto via Carnaval Vieren