In het Zuiden weten ze wel hoe ze feestjes moeten bouwen met carnaval. Niet alleen vanwege de lekkere drankjes, maar ook voor de leuke verkleedpartijtjes. Kijk daarom snel mee naar de feesten in Eindhoven tijdens carnaval 2013.

Carnaval

Er is weinig bekend over het feestje Carnaval in Bermuda maar een ding weet de organisatie wel, door Feestdjruud ga je je in ieder geval niet vervelen. Je kunt op zaterdag 9 februari alvast gaan springen, dansen en stampen op verschillende muziekstijlen. Vergeet niet een aparte outfit aan te trekken!

  • Datum: 9 februari
  • Plaats: Bermuda, Stationsplein 4
  • Tijd: 20:00 uur – 05:00 uur
  • Prijs: Onbekend
  • Leeftijd: Onbekend

Blue Monday – Jungle edition

Als je niets hebt met de typische carnavalsmuziek dan kun je naar het feestje Blue Monday de Jungle edition in club M2 gaan. Hier krijg je namelijk te maken met verschillende genres zoals dirty house, happy hardcore en classics. Je bent wel verplicht om je aan de dresscode te houden, je kunt hiervoor kiezen uit kledingstukken met de thema’s jungle en wild of een ander type carnavalskostuum.

  • Datum: 11 februari
  • Plaats: M2, Stratumseind 99
  • Tijd: 16:00 uur – 04:00 uur
  • Prijs: Early bird 10,00 euro, voorverkoop 15,00 euro en aan de deur 20,00 euro
  • Leeftijd: 18+

Lampegat

Tijdens carnaval krijgt Eindhoven een andere naam en dit is Lampegat. Door de gehele stad is het feest en daarom valt er weer van alles te beleven.

Zo vindt de Lampegatse optocht plaats op zaterdag 9 februari en start rond 13:00 uur op de Fuutlaan. Daarna volgt deze stoet vol met praalwagens, loopgroepen, individuele carnavalsvierders en muziek, zijn weg naar de Parklaan, Dommelstraat, het Stationsplein en de Geldropseweg.

Als jij geen zin hebt om in de kou te staan dan kun je ook gaan feesten in de grote tent op de Stadse Mert, ofwel Markt, of lekker meezingen met de carnavalskrakers in diverse omliggende cafés.

Foto via Feintsjes