Als jij van plan was om in je blootje te verschijnen in San Francisco, dan heb je zo goed als pech. Vanaf vrijdag mag je namelijk niet meer naaktlopen in de stad in de Amerikaanse staat Californië.

Of je het er mee eens bent of niet, de rechtbank heeft nou eenmaal bepaald dat naaktlopen niet meer mag in San Francisco. Nudisten probeerden hier natuurlijk wel een stokje voor te steken omdat de nieuwe wet volgens hen nogal discriminerend is. De liefhebbers vinden rondlopen in je nakie onder de vrijheid van meningsuiting vallen. Toch wordt hun favoriete bezigheid nu niet meer gewaardeerd en geaccepteerd.

Wie na 1 februari alsnog probeert om te gaan naaktlopen kan rekenen op een boete van 100 dollar. Als je dit niet wilt betalen kan je nog wel in beroep gaan. Het verbod geldt trouwens niet voor kinderen onder de 5 jaar, maar goed dat valt naar mijn mening niet te vergelijken met tieners en volwassenen.