De grootste verkleedpartijtjes en feestjes vinden dit jaar plaats van 8 tot en met 12 februari. Kijk maar eens mee naar de leukste plekken in Breda om uit te kunnen gaan met carnaval 2013. Naast ideeën voor bezoekjes aan clubs zie je ook voorbeelden van pleinfeesten en optochten voorbij komen.

Grote Markt

Op zaterdag 9 februari kun je ervoor kiezen om met de plaatsbewoners te verzamelen om 13:15 uur op het van Coothplein. De bedoeling is dan om met een stoet te vertrekken naar de Grote Markt. Hier komt vervolgens de Prins op een spectaculaire wijze tevoorschijn. Daarna zal rond 15:00 uur de sleuteloverdracht plaatsvinden en wordt het startsein officieel voor carnaval in Breda gegeven. De Gebroeders Ko verzorgen tot slot een optreden en het feest kan beginnen!

Chakraparty

Ben je niet zo dol op de typische Hollandse stampmuziek die wel een beetje bij carnaval hoort? Dan kun je naar het feestje Chakraparty gaan. In het Avenue Theater kun je namelijk gaan genieten van de genres deephouse, progressive en techhouse. De organisatie belooft daarnaast een avond vol met artistieke kunst en dans.

  • Datum: 10 februari
  • Plaats: Avenue Theater, Waterstraat 5
  • Tijd: 18:00 uur – 02:00 uur
  • Prijs: 10,00 euro voorverkoop, aan de deur 15,00 euro
  • Leeftijd: 21+

Grote optocht

De grote optocht van ’t Kielegat vindt plaats op maandag 11 februari. Dit grote spektakel begint om 12:50 uur en start op 2 locaties, namelijk tussen de Fellenoordstraat en de Gasthuisvelden en tussen de Nieuwe Haagdrijk en Schorsmolenstraat. Je kunt hier de meest aparte wagens en versieringen bewonderen. Tot slot kun je om 17:30 uur bij het Chassé Theater op de Claudius Prinsenlaan 8, de optochtenbal en de prijsuitreiking bekijken.

De Hippies

Mezz Café wordt voor carnaval 2013 omgetoverd tot een feestelijk paradijs. De Hippies gaan je bombarderen met allerlei soorten muziek om het jou naar de zin te maken. Denk maar aan meezingers, kinderliedjes, klassiekers of ouderwetse tv-tunes. Je kunt in ieder geval gaan dansen op de leukste platen uit de geschiedenis.

  • Datum: 11 februari
  • Plaats: Mezz Café, Keizerstraat 101
  • Tijd: 14:00 uur – 22:00 uur
  • Prijs: Gratis
  • Leeftijd: Onbekend

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je kunt bezichtigen en bezoeken in Breda tijdens Carnaval 2013. Waar zijn jullie van plan om uit te gaan op 10 tot en met 12 februari in deze Brabantse plaats?

Foto via Gemeente Breda