Twilight Breaking Dawn Part 2 is niet bij iedereen even goed in de smaak gevallen. De laatste Twilight film is namelijk het meest genomineerd voor de Razzie Awards 2012. De afsluiter van de vampierenreeks heeft maar liefst 11 nominaties gekregen voor de anti-Oscars.

De Razzies ofwel de Raspberry Awards worden uitgereikt aan de slechtste acteurs en actrices, personen of regisseurs in een bepaalde categorie van de filmindustrie. Hoewel Twilight over het algemeen miljoenen fans naar de bioscoop trekt, is het laatste deel toch het meest genomineerd voor de Razzies 2012. De film is vreemd genoeg in elke categorie geplaatst, zo ook in die van de slechtste regisseur, remake, rip-off of sequel en het scenario.

Ook het bekende koppel Robert Pattinson en Kristen Stewart komen er niet zonder kleerscheuren vanaf. Zij worden bestempeld als slechtste filmduo, acteur en actrice. Daarnaast staat Taylor Lautner in de categorie slechtste acteur in een bijrol en Ashley Greene bevind zich in het rijtje slechtste actrices in een bijrol. Verder worden Taylor en Ashley Greene net zo goed onder vuur genomen want zij zijn samen ook te vinden tussen de namen van slechtste filmduo.

Uitreiking

De Razzie Awards 2012 worden volgende maand op zaterdag 23 februari uitgereikt. In totaal zijn er 10 categorie├źn van de gevreesde prijzen.

Nominaties van Twilight Breaking Dawn Part 2 voor de Razzie Awards 2012

  • Slechtste film
  • Slechtste actrice
  • Slechtste acteur
  • Slechtste actrice in een bijrol
  • Slechtste acteur in een bijrol
  • Slechtste regisseur
  • Slechtste scenario
  • Slechtste filmensemble
  • Slechtste filmduo
  • Slechtste remake, rip-off of sequel