In India is het openbaar vervoer ver van veilig te noemen. In de hoofdstad New Delhi werd namelijk een 23-jarige studente verkracht in een rijdende bus.

Gisteravond was het meisje samen met een vriend in het voertuig ingestapt om naar Dwarka te reizen. De trip eindigde al snel in een nachtmerrie toen het stel bruut  werd aangevallen door een groep mannen. Daarna werd de 23-jarige studente in de rijdende bus onder ogen van de medereizigers en het buspersoneel verkracht. Ook haar metgezel moest het ontgelden en kreeg zware klappen op zijn hoofd en lichaam. De ellende werd helemaal compleet toen de slachtoffers na de gebeurtenis op straat werden gegooid. Volgens de BBC ligt het meisje dat medicijnen studeert in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Toch komen dit soort zaken helaas vaker voor in het grote land. New Delhi wordt zelfs de verkrachting hoofdstad van India genoemd. In het afgelopen jaar heeft de lokale politie meer dan 550 voorvallen onderzocht.