De jaarlijkse keuzegids Universiteiten is vandaag verschenen en bevat voor het eerst een keurmerk. Volgens de gids van 2013 heeft Nederland namelijk 59 topopleidingen in het wetenschappelijk onderwijs.

De 59 topopleidingen van Nederland zijn vooral te vinden op het gebied van exacte vakken, filosofie, kunst en cultuur. Studies in de richting van rechten en economie zijn minder goed beoordeeld. De hoogste concentraties universitaire topopleidingen bevinden zich op de universiteiten van Wageningen, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Nijmegen. In totaal zijn 400 bacheloropleidingen van 13 universiteiten onder de loep genomen.

De keuzegids heeft de Universiteit Wageningen als beste beoordeeld. Volgens het boekje komt dat door hun aanbod van aantrekkelijke en kleinschalige opleidingen, intensieve begeleiding en prima faciliteiten. Onderaan de lijst staan de scholen in onze hoofdstad, zowel de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit van Amsterdam scoren laag.

Foto via Universiteit Wageningen