Al het geld dat studenten door de langstudeerboete moesten betalen is inmiddels teruggestort. Dit verklaarde Onderwijsminister Jet Bussemaker gisteren in de Tweede Kamer.

Op dit moment kunnen studenten die geld moesten betalen in het kader van de langstudeerboete weer adem halen, het geld is schijnbaar teruggestort op hun rekening. Het ministerie van Onderwijs had beloofd voor 1 december er alles aan te doen om de gedupeerden terug te betalen. Hoewel dit volgens Bussemaker is gelukt, worden de precieze cijfers pas begin volgend jaar bekend gemaakt.

Volgens een schatting van de studentenorganisaties hadden ongeveer 40.000 studenten geld betaald voor de strenge studiemaatregel, wat ongeveer neer kwam op een boete van 3.000 euro per persoon. Gelukkig heeft het nieuwe kabinet besloten de langstudeerboete af te schaffen, dit scheelt in ieder geval een hoop stress voor de studenten.