Er is opnieuw een docent buiten zijn boekje gegaan. Ditmaal is op het Friesland College in Heerenveen een leraar op non-actief gesteld omdat hij tijdens een les aan leerlingen een seksfilmpje liet zien.

Vandaag werd dit nieuws zelf bekend gemaakt door de getroffen school. Het incident kwam aan het licht nadat vorige maand een verontrustende ouder een klacht had ingediend. Daarom werd de leraar op het matje geroepen en geconfronteerd met de beschuldiging. De man sloeg volgens een woordvoerder van de school onfatsoenlijke taal uit tijdens de rekenles en maakte het nog bonter door een seksfilmpje op internet te tonen aan zijn klas. Hoewel de leerlingen 18 jaar en ouder waren is de leraar toch direct op non-actief gesteld.

In eerste instantie werd de klacht door de leraar ontkend, maar na een pittig gesprek gaf hij toch toe, aldus de woordvoerder van het Friesland College. De man mag inmiddels op de school niet meer voor de klas staan en is ongeschikt verklaard nadat hij geen uitleg kon geven over zijn daad.