Polly W. en Wesley C. zijn vandaag schuldig bevonden aan het uitlokken van de Facebookmoord op Winsie Hau. Ze zijn daarom beiden veroordeeld tot 2 jaar jeugddetentie en 3 jaar jeugd-tbs.

De kinderrechtbank in Arnhem heeft vanmiddag geoordeeld dat de 16-jarige Polly W. en haar nu 18-jarige ex-vriend Wesley C. schuldig zijn aan het uitlokken van de Facebookmoord op de 15-jarige Winsie Hau. Van de 3 jaar jeugd-tbs is 1 jaar voorwaardelijk. Dit is de maximale jeugdstraf voor 16- en 17-jarigen.

Facebookmoord

Winsie Hau werd op 14 januari 2012 in de deuropening van het huis van haar ouders in Arnhem neergestoken door de nu 15-jarige Jinhua K. en overleed enkele dagen later. K. werd onlangs tot 1 jaar cel en 3 jaar jeugd-tbs, waarvan 1 jaar voorwaardelijk, veroordeeld. Tijdens zijn rechtszaak verklaarde de jongen dat hij Winsie neerstak in opdracht van Polly W. en Wesley C.