In Pakistan hebben ouders hun 16-jarige dochter vermoord omdat het meisje met een jongen praatte. Omdat het stel hier niet blij mee was, gooide ze zoutzuur over hun eigen kind!

In de plaats Kotli in Pakistan hebben een vader en moeder aan de politie bekend dat zij hun 16-jarige dochter hebben vermoord door zoutzuur in haar gezicht en over haar lichaam te gooien. De ouders vielen het meisje aan nadat zij voor haar huis met een jongen had staan te praten. Hoewel de moeder eerst beweerde dat haar dochter had geprobeerd zelfmoord te plegen, zijn de ouders opgepakt op verdenking van moord.

Volgens Mohammad Jahangir, een arts in het locale ziekenhuis, was het meisje er verschrikkelijk aan toe. “Ze had derdegraads brandwonden op haar schedel, gezicht, ogen, neus, armen, borst en op haar benen. Zelfs het bot van haar schedel was geëxplodeerd,” liet Jahangir aan Chicago Tribune News weten.

Honor killings

Het Human Rights Commission of Pakistan zegt dat er per jaar zo’n 1.000 vrouwen overlijden in Pakistan door deze zogenaamde honor killings. Activisten beweren echter dat het exacte aantal nog veel hoger ligt omdat de meeste zaken niet gemeld worden.