Vannacht heeft orkaan Sandy flink huis gehouden in de oostkust van de Verenigde Staten. Het noodweer zorgde zelfs voor een totaal verlaten New York Times Square.

New York Times Square geliefd om zijn cultuur en bekend om zijn elektronische billboards staat er dankzij orkaan Sandy totaal verlaten bij. Normaal gesproken is het druk bezochte plein een hoogtepunt voor toeristen en populair bij veel Amerikanen. De onderstaande foto zorgt daarom ook voor een bijzonder beeld van het lege New York Times Square. Voor de laatste ontwikkelingen kan je zelfs live via Earthcam de beelden van het bekende plein volgen.

De omvang van de schade is op dit moment nog onbekend omdat de orkaan in het holst van de nacht aan land kwam. Wel is bekend dat er in New York minstens 13 slachtoffers zijn gevallen waarbij zeker 5 mensen om het leven zijn gekomen. Ook zijn op veel plaatsen elektriciteitsmasten bezweken door de harde wind, hierdoor zitten miljoenen mensen zonder stroom.

Foto’s via Imgur