Vroeger “zwarte” muziek, tegenwoordig zelfs te vinden in de Top 40. Meer dan het halve geheugen van mijn iPod staat er vol mee. Hiphop is een muziekstijl met een hele geschiedenis. Wie heeft er nou niet gehoord van Tupac of The Notorious B.I.G.?

De teksten gaan meestal over de levens van de artiesten. Deze worden voornamelijk verwoord in rap, maar ook in zang. Geld, liefde en haat zijn bekende onderwerpen. Hiphop kent vele artiesten, vaak allen weer met een eigen stijl. Vroeger waren het vooral mannen, maar na Lil’ Kim, die erg bekend was, zijn er veel vrouwelijke artiesten bijgekomen. Denk maar eens aan Trina en de nu erg populaire Nicki Minaj.

Ik vind hiphop erg boeiend, omdat door het luisteren naar de meeste teksten, je de persoon achter de tekst als het ware leert kennen. Dit verschilt wel per artiest en bij sommigen gaan de teksten, naarmate de artiest populairder wordt, vrijwel nergens meer over.

Mijn favoriet

Echt één favoriete artiest heb ik niet, maar de meeste nummers op mijn iPod zijn van Lil’ Wayne. Wat mij aan zijn muziek aanspreekt, is onder andere hoe hij verschillende stijlen kan samenvoegen in één nummer. Denk maar aan het album Rebirth. Er zijn velen die dit juist minder of zelfs slecht vinden, maar daar ben ik het niet mee eens.