Helaas is de herfst al begonnen en is het festivalseizoen alweer afgelopen. Toch hoef je deze maand niet te treuren over het uitgaan want het Amsterdam Dance Event 2012 komt er aan! Dit grote evenement vindt plaats van 17 tot en met 21 oktober en vult elke club in Amsterdam met de leukste feestjes en dj’s.

Op het Amsterdam Dance Event 2012 gaan meer dan 800 internationale artiesten optreden in 75 clubs in Amsterdam. De laatste jaren is het uitgegroeid tot het grootste elektronische clubfestival wereldwijd. Dit jaar gaan er maar liefst 300 evenementen plaatsvinden in 5 dagen tijd. Omdat ik een groot fan ben van uitgaan heb ik voor jullie een aantal leuke feestjes op een rij gezet die je eigenlijk niet kan missen.

GirlsLoveDjs vs. Sweat It Out

GirlsLoveDjs trapt in Club Odeon af samen met het Australische dancelabel Sweat it Out Music, bekend van het nummer We no speak Americano. Op dit feestje zullen veel internationale artiesten uit de house en electronica scene hun geluid laten met vrolijke elementen laten horen. De volgende dj’s gaan onder andere optreden: Drop The Lime, Jaziah, Wax Motif en Yolanda Be Cool.

Datum: 17 oktober
Plaats: Club Odeon, Single 460
Tijd: 22:00 – 04:00 uur
Prijs: Regulier 12,50 euro, aan de deur 15,00 euro

Size Matters ft. Steve Angello

Dj Steve Angello is bekend van de Swedish House Mafia die inmiddels als trio zijn gestopt. Hij presenteert dit jaar tijdens het Amsterdam Dance Event in The Sand zijn eigen feestje met genres als drum & bass, eclectic, minimal en techno. Ook komen An21, Max Vangeli, Third Party, Qulinez en Wayne and Woods hun plaatjes draaien.

Datum: 18 oktober
Plaats: The Sand, Mekongweg 5
Tijd: 23:00 – 05:00 uur
Prijs: Earlybird 32,50 euro en regulier 39,50 euro

David Guetta World Tour

Het is inmiddels de beste dj van de wereld en ook hij brengt een bezoek aan Nederland tijdens het Amsterdam Dance Event. Met zijn bekende housenummers als Without You en Sexy Chick komt de Fransman ons kikkerlandje verblijden met zijn nieuwste show vol met club en housenummers.

Datum: 19 oktober
Plaats: The Sand, Mekongweg 5
Tijd: 22:00 uur – till late
Prijs: Earlybird 38 euro (uitverkocht), normaal 59,50 euro exclusief fee en vip 185 euro

Dirty Dutch Exodus

Met 3 verschillende stages en 30 artiesten probeert bedenker van Dirty Dutch Exodus, dj Chuckie al jarenlang veel mensen te vermaken. Dit inmiddels internationale feestje gaat dit jaar voor het eerst afspelen in de Ziggo Dome. Er zijn ook veel Nederlandse dj’s aanwezig op Dirty Dutch Exodus zoals Michael Mendoza, WaxFiend, Yellow Claw en Delivio Reavon & Aaron Gill.

Datum: 19 oktober
Plaats: Ziggo Dome, De Passage 100
Tijd: 22:00 – 07:00 uur
Prijs: 52,50 euro

Sidney Samson ADE Takeover

In Espace Venue in hartje Amsterdam zal dj Sidney Samson verschillende eclectic, techhouse en urban nummers laten horen. Daarnaast komen onder andere Raymundo, 2Muchlipstick en Fullscale hun muziek draaien.

Datum: 20 oktober
Plaats: Escape Venue, Rembrandtplein 11
Tijd 22:00 – 05:00 uur
Prijs: Voor- en deurverkoop 20 euro exclusief fee