Halloween is in Nederland geen officiële feestdag, maar dit hoeft jou er nog niet te van weerhouden om een feest te geven. De vraag is natuurlijk hoe je dit voor elkaar krijgt. Om jou te helpen zijn hier een aantal tips over hoe je een Halloweenfeest organiseert.

Kies een thema

Het is natuurlijk leuk als mensen verkleed komen en om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk om een thema te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een sprookjes- of horrorthema. Weet jij niet zo goed wat je moet kiezen? Maak het dan verplicht om verkleed naar het feest te komen. Je kunt het zelfs nog leuker maken, door een prijs uit te reiken aan degene met het mooiste kostuum.

Schaf decoraties aan

Als je het thema voor jouw feest weet, is het slim om zo snel mogelijk de decoraties aan te schaffen. Ook kunnen echte creatievellingen ervoor kiezen deze zelf te maken. Hoeveel het er moeten zijn ligt aan hoe groot jouw Halloweenfeest wordt. Als jij een klein, knus feestje geeft en maar een paar mensen uitnodigt, hoef je niet zoveel moeite te doen. Belooft jouw feest echter groots en geweldig te worden, dan zijn mooie decoraties natuurlijk heel erg belangrijk!

Verstuur de uitnodigingen

Kijk naar welke mensen je wilt uitnodigen en maak een gastenlijst. Het is natuurlijk leuk om hen een originele uitnodiging te geven. Wees creatief en bedenk bijvoorbeeld een uitnodiging die helemaal past bij het thema van jouw Halloweenfeest. Verstuur de uitnodigingen wel op tijd, zodat iedereen kan laten weten of ze komen. Op deze manier weet jij met hoeveel mensen je rekening moet houden, in verband met bijvoorbeeld de hapjes en drankjes.

Verzin activiteiten

Natuurlijk hangt het af van de feestgangers, maar meestal is het wel leuk om tijdens een Halloweenfeest een aantal activiteiten te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een wedstrijd voor het beste spookverhaal of een spelletje Truth or Dare.

Kies de juiste muziek

Voor vrijwel elk feestje is het kiezen van de juiste muziek erg belangrijk. Mix een soundtrack voor jouw Halloweenfeest, om de stemming er in te krijgen. Daarnaast kun je een afspeellijst maken met nummers die helemaal bij jouw thema passen. Ook is het leuk om er af en toe griezelige geluidseffecten tussen te stoppen, want zo hou jij je gasten klaarwakker.

Bedenk hapjes en drankjes

Bedenk van te voren welke hapjes en drankjes je wilt serveren. Er zijn genoeg recepten te vinden voor bijvoorbeeld Halloween cocktails of griezelig lekkere cupcakes. Bereid alle hapjes en drankjes op tijd voor, om eventuele stress op het laatste moment te voorkomen. Ook is het handig om te bedenken hoe je deze serveert. Laat je bijvoorbeeld iemand er mee rond gaan of zet je alles op mooi versierde tafels?

Opruimen

Nadat jouw geweldige Halloweenfeest over is, moet je er natuurlijk voor zorgen dat alles netjes wordt opgeruimd. Zeker wanneer de gasten buiten rotzooi hebben gemaakt, is dit erg belangrijk. Niemand zit ten slotte te wachten op boze buren. Vraag eventueel van te voren of iemand jou wilt helpen met het opruimen, dat scheelt weer een heleboel werk.

Foto via Weheartit