Hoewel de studiemaatregel pas dit collegejaar gestart is, wordt de langstudeerboete waarschijnlijk toch weer door de politiek gestopt. Goed nieuws dus voor studenten die met hun handen in het haar zitten, er is nu een sprankje hoop.

Volgens bronnen van de Telegraaf gaat de langstudeerboete naar verwachting stoppen. Dit houdt dan wel in dat de studiefinanciering vervangen wordt door een sociaal leenstelsel. Momenteel zijn de VVD en de PvdA aan het onderhandelen over een regeerakkoord en zij willen de maatregel de nek gaan omdraaien.

De gevreesde maatregel werd afgelopen september voor het eerst ingevoerd. Studenten die een jaar langer over hun studie doen moesten 3.000 euro extra collegegeld betalen. Gelukkig lijkt deze binnenkort van de baan, dit scheelt veel studenten behoorlijk veel problemen.