In mijn vorige artikel hebben jullie kunnen lezen over de eerste ervaringen en impressies van mijn tijd in Jamaica. In dit artikel vervolg ik mijn verhaal en vertel ik onder andere over het werk dat ik daar deed.

Mijn werk

Ik werkte als vrijwilliger voor de Northern Caribbean University Media Group. Mijn rol was eigenlijk hetzelfde als die van een stagiair. Ik heb vooral veel geholpen op de radioafdeling, hierbij ging het vaak om radio editing en het helpen bij opnames. Ook ben ik mee geweest naar een tv-opname en hebben ze mij laten zien hoe zulke opnames worden gemonteerd. Aangezien ik later ook iets met media wil gaan doen, was dit voor mij allemaal erg interessant en heb ik er veel van geleerd.

Het land

Jamaica is een eiland en niet erg groot, maar toch duurde het vaak lang om ergens te komen. Dit kwam mede door de slechte wegen. Vaak zaten hierdoor in taxi’s en bussen veel meer mensen dan toegestaan. Het land heeft veel natuurschoon, waaronder prachtige watervallen en witte stranden. In het weekend hadden ik en de andere vrijwilligers vrij en gingen wij naar andere plekken op het eiland om deze te kunnen zien.

De mensen

De mensen in Jamaica waren over algemeen erg vriendelijk. Er heerste vaak een “No problem” sfeer, ondanks de armoede waar sommigen onder lijden. Veel mensen in Jamaica zijn gelovig en bijna elk dorp of stadje heeft daarom een of meerdere kerken. Ik heb veel geweldige mensen ontmoet in Jamaica en met de meesten heb ik nog steeds contact.

De mooiste plek

Jamaica vond ik over het algemeen al erg mooi, maar Port Antonio was naar mijn idee de mooiste plek. Hier waren weinig toeristen, iets wat ik erg fijn vond. Er waren prachtige stranden en mensen die daar zelfgemaakte sieraden verkochten. Ook waren er watervallen die je kon beklimmen en waarin je heerlijk kon afkoelen. Wij verbleven in The Great Huts, een soort hotel dat midden tussen alle bomen is gebouwd, waardoor het lijkt alsof je in een jungle verblijft. Dit was een erg leuke en grappige ervaring, vooral het douchen in de buitenlucht.

Reggae Sumfest Dancehall Night

De feesten op Jamaica vond ik geweldig, dit kwam vooral door de dancehall muziek die vrijwel overal te horen was. Ik had dan ook super veel geluk om de Reggae Sumfest Dancehall Night mee te kunnen maken. Sumfest is een internationaal bekend reggae en dancehall festival dat ieder jaar gehouden wordt. Ik kreeg de kans om bijna alle bekende dancehall artiesten te zien optreden, een ervaring die ik nooit zal vergeten.