Ben je fan van Gossip Girl-achtige series en kun je een goede misdaadserie zo nu en dan ook wel waarderen? Dan kan ik je de tv-serie Revenge echt aanraden en om je alvast een klein voorproefje te geven vind je hieronder mijn recensie.

Het verhaal

Revenge is gebaseerd op het boek De Graaf van Monte Cristo van Alexandre Dumas en vertelt het verhaal van Emily Thorne. Emily huurt voor de zomer een huis in de rijke kustplaats de Hamptons. Niet veel later blijkt dat zij helemaal geen nieuw gezicht is in deze plaats, maar hier als meisje heeft gewoond. Het verschil is alleen dat ze toen nog een kind was en Amanda Clarke heette.

Emily is naar de Hamptons gereisd om wraak te nemen op de Grayson familie. Zij hebben haar vader namelijk ontrecht voor terrorisme laten opdraaien en daarmee hun leven verwoest. Haar vader moest naar de gevangenis en Emily komt uiteindelijk ook terecht in een jeugdgevangenis. Op haar 18de komt ze vrij, maar haar vader is dan al overleden en het enige wat ze wil is wraak nemen. Wat geen probleem is, want haar vader heeft haar miljoenen achtergelaten. Hij had vroeger geïnvesteerd in het bedrijf van Nolan Ross, dat inmiddels is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf.

Als ze eenmaal in de Hamptons is, laat Emily er geen gras over groeien en begint ze met haar wraakacties. Bovenaan haar lijstje staat Victoria Grayson, de vrouw met wie haar vader een relatie had. Om dichter bij haar en haar familie te komen begint ze een relatie met Daniel Grayson, de zoon van Victoria. Hierna duikt Emily steeds dieper in het rijkeluiwereldje en hoe verder ze komt, hoe hoger de emoties oplopen en het gevaar dat ze ontmaskerd wordt.

Personages

Emily Thorne wordt gespeeld door Emily VanCamp. Met haar blonde haren en haar lieve gezicht lijkt Emily perfect te passen in de Hamptons, maar als ze alleen is wordt duidelijk dat ze een ijskoude tante is met heel veel woede in haar hart.

Madeleine Stowe neemt de rol van Victoria Grayson voor haar rekening. Victoria is de koningin van de Hamptons, maar onder haar vriendelijk gezicht gaat een vrouw schuil die nergens voor terugdeinst en er alles aan doet om haar familie te beschermen. Zij is dan ook erg argwanend als Emily opduikt aan de arm van haar zoon.

Daniel Grayson wordt gespeeld door de appetijtelijke Joshua Bowman en heeft een wilde tijd achter de rug die hij graag wil afsluiten. Hij wordt al snel tot over zijn oren verliefd op Emily Thorne, maar hoe hechter hun band wordt hoe meer zijn familie uit elkaar valt.

Tot slot is er nog Nolan Ross gespeeld door Gabriel Mann. Hij is de enige die in Emily Amanda Clarke herkent. Omdat hij veel te danken heeft aan David Clarke, de vader van Emily, besluit hij haar niet te verraden en haar te helpen met haar wraakactie.

Conclusie

Hoewel het verhaal van Revenge misschien erg cliché klinkt, vind ik het een geweldige serie. Het begint met een vooruitblik naar het einde van het seizoen. Zo wordt er een klein tipje van de sluier opgelicht, maar eigenlijk weet je nog helemaal niets. Hierna word je meegenomen naar het begin van de zomer in de Hamptons en ondertussen kom je via flashbacks beetje bij beetje meer te weten over het verleden van Emily.

Ik vond de serie vanaf de eerste minuut verslavend. De combinatie van een vleugje glamour met scheutje misdaad is erg geslaagd. Daarnaast zit het verhaal goed in elkaar, de wraakacties zijn over het algemeen behoorlijk geloofwaardig, de acteurs zijn goed en de karakters krijgen ruimte om zich te ontwikkelen.

De enige kanttekening die ik kan maken, is dat ik hoop dat de schrijvers Revenge niet gaan uitmelken. De serie is in Amerika een groot succes, waardoor de kans groot is dat het verhaal wordt uitgerekt. Als dit het geval is, dan ben ik bang dat de koek na 3 seizoenen wel op is, Emily’s wraakacties kunnen immers niet eeuwig duren, en het verhaal haar kracht verliest.

Ook Revenge kijken?

Ben je na het lezen van mijn recensie over de tv-serie Revenge enthousiast geworden? Dan kun je er even lekker voor gaan zitten. Want het eerste seizoen is al afgelopen en in Amerika begint seizoen 2 op 30 september. Kijk je liever naar de oude verrouwde tv? Dan hoef je ook niet meer al te lang te wachten. Net 5 gaat Revenge namelijk vanaf disdag 9 oktober om 20.30 uur elke week uitzenden.
[jwplayer mediaid=”38792″]