Afgelopen zaterdag werd in Woerden Summerlake 2012 georganiseerd. Dit outdoor festival was helaas alweer de afsluiting van het zomerseizoen.

Ondanks dat de herfst bijna voor de deur staat, heb ik zaterdag 15 september nog van een mooie dag kunnen genieten. Want met een zonnetje en ongeveer 18 graden was het heerlijk vertoeven tijdens Summerlake 2012 dat plaats vond in het Molenvlietpark in Woerden.

Het festivalterrein was goed te bereiken met de auto, maar het was wel eventjes zoeken. Summerlake werd namelijk niet met borden aangegeven en helaas liep mijn navigatie vast. Hoewel bijna iedereen tegenwoordig een navigatiesysteem heeft, waren een paar borden niet overbodig geweest. Want je had pas door dat je op de juiste plek zat op het moment dat je pal voor de ingang stond en de tenten en podia al zag staan.

De organisatie had van tevoren gezegd dat je de auto gratis kon parkeren in een woonwijk of kon kiezen voor een betaalde parkeerplaats. Voor 10 euro kon je de auto parkeren op het gras in het park tegenover het festival. Ik had toevallig een goede plek, maar heel veel auto’s stonden dicht op elkaar en pal naast het water of tussen de bomen. Overdag kon je alles zien, maar er was hier geen lantarenpaal te bekennen. Ik heb dan ook het vermoeden dat toen het eenmaal donker was de nodige blikschade is ontstaan.

Muziek en meer

Summerlake is een klein festival wat als voordeel had dat er zo goed als geen rij stond en je dan ook vrij snel binnen was. Daarnaast was de bewaking erg vriendelijk en behulpzaam, iets wat helaas niet op alle festivals het geval is.

Het terrein bestond uit 3 verschillende podia waar je terecht kon voor club, trance, house, eclectic, techhouse, groove en techno. Via de ingang kwam je direct uit op de mainstage, gevolgd door de Grotesque en de 5 years Hey! Muzik tenten.

De geluidskwaliteit bij het hoofdpodium was vrij slecht en de sfeer kwam hier ook niet direct op gang. Bij de Grotesque daarentegen was het feest in volle gang en was de sfeer erg goed. Wat mij op alle 3 de plekken wel opviel was dat er zo goed als geen aankleding was.

Wat ik heel jammer vond was dat er naast muziek niet veel anders te doen was op Summerlake. Tussen de tenten in vond je eigenlijk alleen de bar en aan de overkant eetkraampjes met patat, kroketten, frikandellen en broodjes. De prijzen voor eten en drinken vielen mee en het personeel was vriendelijk en snel.

Wat ik wel een enorm pluspunt vond van dit festival waren de wc’s. Zo waren de dames- en herentoiletten gescheiden en de keren dat ik er was stond er geen rij. Daarnaast hing er ook genoeg toiletpapier en waren de wc’s, voor zover dat mogelijk is met dixie toiletten, redelijk schoon!

Budgetvriendelijk festival

Kortom, Summerlake is een leuk festival en een aanrader voor mensen die puur voor de muziek komen. Mijn type feest is het niet, ik houd meer van festivals met entertainment en spektakel. Maar ik wist van tevoren dat dit een vrij basic feest zou zijn, want dat zie je ook terug in de prijs die je betaalt voor een kaartje. Een kaartje in de voorverkoop was 29,50 euro, maar dankzij vele acties kon je ze kopen voor 15 a 25 euro.

Ik heb wel genoeg mensen gesproken die een geweldige dag hebben gehad. Iets wat ik me heel goed kan voorstellen. Want Summerlake heeft absoluut zijn charme. Het is namelijk de perfecte dag uit voor mensen die van muziek willen genieten voor een budgetvriendelijke prijs qua entree, eten en drinken.