Dat Nederlandse studenten naast hun serieuze studiepraktijken niet vies zijn van een biertje is wel bekend. Nu kwam deze liefde handig van pas voor het vestigen van wereldrecord bierkrattenbrug bouwen.

Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven hadden maar liefst 20.000 kratten nodig om het bouwwerkje van 17,30 meter te kunnen plaatsen. Hun doel was het verslaan van het wereldrecord bierkrattenbrug bouwen dat op 16 meter stond op naam van de concurrent TU Delft. Toen de brug eindelijk klaar was, werd het tijd voor de ultieme test en kwam het meetlint te voorschijn.

Een voorwaarde voor het record was wel dat de bierkrattenbrug minstens een uur bleef staan. En jawel, dat was het geval. Zelfs bij één nieuw record hield het niet op. Nadat een paar kratten heen en weer waren geschoven werd de brug wel 19,55 meter lang. Na dit ultieme record konden de studenten dan eindelijk hun welverdiende werk proeven en dronken ze een biertje.

Foto via Facebook/bierkrattenbrug