Vannacht heeft een student in Groningen uren vastgezeten tussen 2 muren. De jongen is hoogstwaarschijnlijk van het dak gevallen en kwam zo terecht in een spleet tussen 2 panden.

Een 19-jarige student heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een paar enge uurtjes doorgemaakt. Hij heeft uren vastgezeten in een spleet tussen 2 gebouwen aan de Poelestraat in Groningen. Volgens de brandweer is hij vermoedelijk van een dak gevallen en kwam toen terecht tussen 2 muren waar een spleet van zo’n 20 centimeter breed tussen zat.

De jongen werd ontdekt toen een medewerker van een grillroom in de Poelestraat rond half 3 een schreeuw hoorde en de politie waarschuwde. Agenten vonden de student, die op zo’n 5 meter afstand van de voorgevel vastzat, door met een zaklamp in de spleet tussen de muren te schijnen.

Moeilijk te bevrijden

Vervolgens probeerde de brandweer de jongen vanaf boven te bevrijden. Toen dit niet lukte, werd er vanuit een van de panden een gat in de muur gemaakt. In totaal waren er maar liefst 20 hulpverleners nodig om de student te redden.

Een woordvoerder van de brandweer heeft laten weten dat de jongen, die vermoedelijk dronken was, tijdens de operatie redelijk rustig was. Ondanks dat hij niet ernstig gewond was, is hij voor alle zekerhuid wel naar het ziekenhuis gebracht.

Foto via Google Streetview