Vandaag gaat weer het festival der festivals van start. Want om 13.30 uur wordt Lowlands 2012 geopend door Go Back to The Zoo.

Ruim 55.000 mensen maken zich op dit moment op voor de start van Lowlands 2012. De 20ste editie van het festival in Biddinghuizen wordt geopend door de Nederlandse band Go Back to The Zoo. Daarna staan onder andere The Black Keys, Ed Sheeran en Bloc Party op de planning. Op de tweede dag is het onder meer de beurt aan Skrillex, Kasabian en Triggerfinger om 1 van de 11 podia onveilig te maken. Op zondag treden The XX, Moss en The Kyteman Orchestra op en mag de Amerikaanse band Foo Fighters het festival afsluiten.

Meer dan alleen muziek

Naast muziek kun je op het festivalterrein ook terecht voor film-, theater- en dansvoorstellingen. Verder komen er zondagochtend ook een aantal politici langs om alvast voor de aankomende verkiezingen stemmen te winnen.

Maar iets wat veel leuker is dan een stelletje politici op zondagmorgen, is het watergevecht dat voor zaterdag gepland staat. Vanaf 16.00 uur kan iedereen zich verzamelen, gewapend met waterpistolen en waterballonnen, bij de damestoiletten bij de Alpha-tent. Vervolgens moet het waterballet losbarsten op het strand bij de Charlie-tent. Op de Facebook pagina van het watergevecht hebben inmiddels zo’n 9.500 mensen laten weten mee te doen.

Lowlands live volgen

Had je graag bij Lowlands 2012 aanwezig willen zijn, maar heb je geen van de 55.000 kaarten kunnen bemachtigen die binnen 2 uur waren uitverkocht? Dan kun je terecht op Nederland 3. De zender zendt namelijk elke avond een samenvatting van het festival uit.

Ook gaat Lowlands ditmaal voor het eerst een samenwerking aan met Youtube. Hierdoor kun je veel optredens live volgen via de Lowlands pagina.