Tussen de heuvels van Spaarnwoude vond op 4 augustus Dance Valley 2012 plaats. Meer dan 40.000 danceliefhebbers verzamelden zich op het terrein om 11:00 uur lang los te kunnen gaan op techno, minimal, club, house, hardcore, dubstep en hardstyle beats. En als ware festivalganger, was ik er ook bij!

Dance Valley is met 12 verschillende podia, meer dan 100 dj’s en uitbundige mensen een toonaangevend dancefeest dat ieder jaar weer veel publiek trekt. Op deze 18de editie waren er ongeveer 40.000 muziekliefhebbers aanwezig. “We zijn waarschijnlijk niet helemaal los, maar wel bijna door alle 40.000 tickets heen,” vertelt directeur Brian Bout. Dit was ook wel te merken, want op het festivalterrein was het erg druk! Toch vielen de rijen voor de eettentjes, ingang en wc’s erg mee. De organisatie van Dance Valley had alles tot in de puntjes goed georganiseerd!

Terrein en faciliteiten


Het festivalterrein in Spaarnwoude is goed te bereiken met de auto. Voor de parkeerplaatsen stonden geen files en we konden prima doorrijden. Er waren ook genoeg parkeerplekken, waardoor we de auto gemakkelijk kwijt konden. Voor de ingang waren nauwelijks rijen, dus we waren al snel op het terrein.

Het festivalterrein is erg groot, maar je hoeft geen kilometers te lopen van het ene podium naar het andere. Onderweg kom je genoeg eettentjes tegen. Om de paar meter waren er plekken waar je patat, hamburgers, sandwiches, pannenkoeken, Turkse pizza’s en andere lekkernijen kon kopen. Het was echter wat lastiger om drinken te halen. Deze tenten stonden meestal in de buurt van podia, waar het erg druk is. Als je moest plassen hield je dat het liefst zo lang mogelijk op, want dit moet natuurlijk op vieze Dixie toiletten. Maar dit heb je natuurlijk op ieder festival.

Muziek


Het is niet heel verrassend dat de kaarten bijna uitverkocht waren, want de line-up was ijzersterk en gevarieerd. Zo stonden onder andere Afrojack, Michel de Hey, Shermanology, Crookers, The Prophet, Ferry Corsten, Axwell, Gregor Salto, Tommyknocker, Lady Bee, Lucien Foort, Pendulum en Alpha 2 op het programma. Er waren diverse buiten en binnen podia waar je terecht kon voor verschillende muziek stijlen. Van Latin Lovers tot Hardstyle, Dance Valley heeft het allemaal! Mijn favoriete podium was Electic. Daar draaide onder andere Vato Gonzalez, Billy The Klit, Quintino en Sidney Samson. Maar ook Gers Pardoel en The Partyquad traden op, een groot feest dus!

Publiek


Bij Dance Valley draait het niet alleen om de muziek, maar ook om de mensen. Mensen willen zien, en gezien worden. Iedereen deed zijn uiterste best om op te vallen. De dresscode is hoe minder kleding, hoe beter. Er liep ook van alles rond: zonnebankbruine Jershey Shore typetjes, studenten, hippe meiden, verdwaalde huisvrouwen die duidelijk in hun midlifecrisis verkeerden en gabbers die nog dachten dat zij in de jaren 90 leefden. Maar al deze verschillende mensen hadden 1 ding gemeen, namelijk hun passie voor dancemuziek. En dat was ook wel te merken, want iedereen was gezellig met elkaar aan het feesten!

Sfeer


De sfeer op Dance Valley was super. Ik heb geen akkefietje, ruzie of vechtpartij gezien. Iedereen wil een gezellig dag, en dat was het zeker! Tegen 6 uur begon het keihard te regenen, maar dat mocht de pret ook niet drukken. De meeste mensen gingen schuilen in tenten, maar de diehards trokken hun poncho aan en bleven gewoon buiten bij de podia dansen. Nadat de regen was overgewaaid, het eerste zonnestraaltje zich weer liet zien en ‘Plens Valley’ weer gewoon Dance Valley was, en feestte iedereen door tot de laatste minuten van Dance Valley 2012.